ZWOLLE - Elke recensie is bijzonder spannend voor een auteur; zeker voor een debuterende schrijver, maar het oordeel van NBD Biblion, het overkoepelende orgaan van de Nederlandse Bibliotheken spant daarin toch de kroon.


Op basis van die review besluiten de bibliotheken namelijk of ze een boek al dan niet in hun collectie opnemen. Marcella Bremer reageerde dan ook bijzonder verheugd toen bleek dat Biblion een mooie eerste order had geplaatst van haar debuutroman 'De Levenslijn', een sterke, gelaagde roman over een vrouw die haar leven rigoureus verandert tijdens de corona epidemie.

Haar uitgevers -van Uitgeverij Doornwater- hebben vanaf het prille begin, vol vertrouwen gehad in het debuut van hun nieuwe auteur: "Marcella geeft met veel inlevingsvermogen haar hoofdpersonage het podium. Het verhaal is zeer aansprekend, maatschappelijk relevant en haar schrijfstijl is van hoog niveau. Uit dat laatste is af te zien dat zij al heel wat schrijfkilometers heeft gemaakt in haar werk. Het schrijven van fictie is echter wezenlijk anders dan het schrijven van zakelijke teksten. Wij wisten direct dat we 'De Levenslijn' graag wilden uitgeven."

Het boek vertelt het verhaal van Welmoed Groeneweg wier leven een fikse wending neemt wanneer haar carrière als consultant hapert bij het begin van de coronapandemie. Ze maakt zich zorgen om geld, gezondheid en klimaatverandering en besluit haar leven te veranderen. Maar hoe doe je dat en wat willen de anderen? En waarom droomt ze over voorouders en nazaten? 'De Levenslijn' volgt het hoofdpersonage in haar geldzorgen, haar drukke man, eigenwijze kinderen, haar drankgebruik en midlife-menopauze, twee huizen vol spullen, de klemmende keukendeur en klimaatverandering.

Het boek volgt Welmoed tijdens haar zoektocht naar het antwoord op de vraag hoe het zover is gekomen dat ze geld, spullen en gemak belangrijker vindt dan natuur, gezondheid en vriendschappen en dat maakt 'De Levenslijn' tot een intrigerende en voor velen herkenbare roman.

De auteur

Marcella Bremer (1967) studeerde bedrijfskunde en journalistiek en werkte als freelance journalist en communicatieadviseur. Daarna startte ze met haar echtgenoot een consultancy bureau en een gezin met drie zoons.

Als consultant helpt ze mensen en organisaties wereldwijd met het ontwikkelen van een positieve organisatiecultuur, leiderschap en verandering. Ze schrijft blogs en publiceerde diverse boeken over organisatiecultuur en organisatieverandering in Amerika en Nederland.

Daarnaast is ze politiek actief en gefascineerd door verleden, heden en toekomst van de mens. Op basis van stamboomonderzoek schreef ze een boek over de familie Bremer vanaf 1640.

'De Levenslijn' is overal te bestellen, onder meer via www.uitgeverijdoornwater.nl